lithium batterij

lithium batterij - Lithium nieuwe water biedt een enorm potentieel, Onderzoekers verwachten de vervangende batterij voor 10 jaar.
Onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge beweerde dat zij een Lithium-lucht batterij lost veel problemen op die met zijn ontwerp opvallen hebt gemaakt. Batterijen zijn potentieel een revolutie teweeggebracht in de industrie op een manier die we ooit hebben gezien sinds de lithium-ion accu batterij niet geweest. En dat is een grote claim. Maar als ze waar zijn dan het niet al te overdreven.
lithium batterij

Lithium-ion batterij voor gebruik in elektrische voertuigen, laptops en Smartphones en modernste digitale ecosysteem. Maar ze zijn niet zeer energiezuinig, of hebben niet een hoge energiedichtheid. dichtheid van de energie van het Lithium-ion (gemeten in gewicht of volume) zijn eigenlijk zeer vergelijkbaar met het feit alles.

Lithium-water kan theoretisch macht voeren over zink-lucht batterijen. Zijn schatting varieert voor beide, maar lithium-air heeft een theoretische energie dichtheid tussen 18,75 M/kg (met inbegrip van zuurstof) en 43MJ/kg (niet met inbegrip van de zuurstof). Wat u ziet, de technologie is lichter en veel rijker energie dan lithium-ion. Smartphones en laptops met lithium-lucht van de grootte en het gewicht van de lithium-ion stroom die ze geen sterretje op de gradaties van vereisen "volledige dagen zonder kosten". Ze zullen alleen bieden.

En dan het grote probleem, betere batterijen maken van lithium ion is gemakkelijk, en we hebben al sinds de jaren 1970. sommige grote cell batterijen (niet oplaadbaar) biedt een energiedichtheid van 4 tot 8 keer hoger dan de lithium-ion batterij conventionele. Maar dit moet worden vervangen, omdat het niet kan worden nagevuld. De Tesla model S is geschikt voor het rijden van een 2000 kilometer met een volle brandstoftank, maar moet 10.000 euro per batterij, niet ook praktisch.


Het creëren van een hogere energie dichtheid is eenvoudig.

Maar de batterij massaproductie van niet-explosieve, niet besloten nadat de eerste kwijting hen blijven doen, geen toxische bijproducten genereren tijdens het opladen cyclus of sloop, en de goedkope producten is zeer moeilijk. Veel van deze kwesties hebben verhinderd een lithium-lucht van de commercialisering van dergelijke ontwerpen snel afneemt wanneer opgeladen, gebroken in de buurt van het water, of niet lang duren en meer kosten. De batterij die 90% van de energie bespaart na 5 cycli en gedegradeerd tot 50% na 10 cycli niet zeer nuttig zijn.

Cambridge onderzoek op basis van de elektrode "zeer poreus, pluizige" gemaakt van graffes (bestaande uit een enkel atoom van koolstofatomen), en additieven die de chemische reacties binnen de batterij, waardoor het meer stabiel en meer efficiënt te veranderen. Wat wij moeten bereiken is een aanzienlijk voordeel voor deze technologie en aantonen dat het onderzoek van een geheel nieuwe, wij nog moeten oplossen van alle problemen die in de chemische stof bestaan, maar de resultaten van onze studie toont nog steeds de route naar het apparaat praktisch. "Zegt Professor Clare Gray.

Het nieuwe ontwerp is besproken in het papier met behulp lithium natriumhydroxide, en veel meer tolerant ten opzichte van water dan eerdere ontwerpen. Er is alleen sprake van aanzienlijke problemen die onderzoekers concluderen dat commercieel gebruik voor een decennium duren zal, de batterij kan worden opgeladen enige demo met zuivere zuurstof voorwaarden. Dat betekent dus, deel van het werk moet worden gebruikt in onze atmosfeer.

0 Response to "lithium batterij"

Een reactie posten